PAVASARIS KURZEMĒ, "GARŠU BRAUCIENA"  5.POSMS

Šī gada 7.aprīlī norisinājās jau piektais “Garšu brauciena” posms, kura ietvaros devāmies baudīt Kurzemes pavasari.  Šoreiz iepazinām vietējos ražotājus Talsos, Kuldīgā, Aizputē, Alsungā, Pāvilostā, Durbē un Grobiņā. Savukārt dienu noslēdzām Liepājas Karostas mežaparka teritorijā, Beberliņos, BB Wakepark. Izsakām sirsnīgu pateicību Valdemārpils un Liepājas pašvaldībām par iesaistīšanos pasākuma organizēšanā!

Kurzemes posmā kopumā piedalījās 37 ekipāžas jeb 152 dalībnieki, kuri ar neviltotu aizrautību apmeklēja kontrolpunktus, iepazīstot Kurzemes garšu  un pildot sacensību organizatora uzdotos uzdevumus. Sacensību noslēgumā ir izveidojusies krāsaina un jautra bilžu galerija.

Kā vienmēr, visas komandas bija lieliskas. Tomēr mēs vēlamies atzīmēt trīs labākās – “Āgenskalna eklēri”, “Dzirksteles” un “Kad tad, ja ne tagad?!”. Vēlreiz apsveicam uzvarētājus!

Protams, vēlamies pateikties visiem ražotājiem, kas iesaistījās pasākuma organizēšanā un uzņēma ciemos “Garšu brauciena” dalībniekus! Bez jūsu atbalsta, pozitīvās enerģijas un darba spara, kā arī ticības saviem spēkiem “Garšu braucienam” nebūtu garšas!

 Šeit arī neliels atskats uz Kurzemes baudīšanu 7.aprīlī.

Dienu uzsākām ar pankūku brokastīm Valdemārpilī, Sasmakas ezera pludmalē. Pēc oficiālā starta devāmies apskatīt slavenākos Valdemārpils objektus un apciemot saimniecību “Lubeco”, lai nogaršotu veselīgos “Pikolo” našķus.

Tālāk ceļš veda Kuldīgas virzienā, apciemojot stādaudzētavu “Viksieni”, kur uzņēmām kārtīgu vitamīnu devu ar smiltsērkšķu sīrupiem un sinepēm. Tāpat arī nogaršojām “Smilkškalnu” vīnus. Kuldīgas pilsētas sirdī mūs ciemos uzņēma “Kuldīgas labumi” saimniece, kura iepazīstināja ar vietējo ražotāju produkciju, piemēram “Baudi:” zupām.

Pēc Kurzemes Šveices apciemošanas devāmies uz Alsungas novadu, lai izgaršotu “Spēlmaņu kroga” piedāvātos Kurzemnieku gardumus – skābputru, sklandraušus un ķiļķēnus.

Dodoties jūras virzienā, iegriezāmies arī pie viesmīlīgās “Ievleju” saimnieces Agitas, lai nobaudītu īstu latvju maizi, kas pagatavota ar malku kurinātā krāsnī. Tāpat arī bija iespēja nobaudīt un iegādāties pašmāju gardos kūpinājumus.

Dienai virzoties uz otru pusi, apciemojām ražotājus Aizputes novadā. Iepazinām bišu pasauli un našķojāmies ar medu pie viesmīlīgās saimnieces Baibas, mācību dravā “Strops”, kur jebkurš interesents var piedalīties interesantās aktivitātēs par bitēm.  Aizputes pilsmuižas senajos velvju pagrabos ciemojāmies pie vīnu entuziasta Mārtiņa, kurš kopš bērnības gadiem aizrāvies ar vīna ražošanu. Kā vairāki dalībnieki secināja, Aizputes vīns ir iespējams labākais vīns Kurzemē un pat Latvijā. Aizputes novada apciemošanu noslēdzām ar ciemošanos bioloģiskajā saimniecībā “Turaidas”, kur saimniece Zigrīda audzē ārtsniecības augus, kopj bites un pin zedeņu žogus.  

Virzoties uz Liepājas pusi, apciemojām arī “Durbes Veltes” saimnieci Eviju, kas iepazīstināja dalībniekus ar savu piedāvāto produkciju – vīniem, dažādiem marinējumiem, sēņu kaviāru un ievārījumiem. Tāpat arī iegriezāmies omulīgajā Grobiņas “Martas Kioskā”, kur biedrība “Grobiņas Spēkavots” piedāvā 20 dažādu vietējo ražotāju produkciju.  

Īsi pirms finiša dalībnieki iegriezās arī vēju pilsētā Liepājā, uzņemot vairākus foto ar pilsētas apskates objektiem. Atradām gan telefonistu, kas stabā sēž, gan muzikālo Spoku koku, kā arī slaveno Liepājas Dzintaru.

Finiša vieta šim posmam tika organizēta, baudot Karostas šarmu un svaigo priežu meža gaisu Beberliņos. Paldies “BB Camping” par uzņemšanu un palīdzību pasākuma organizēšanā!


Kārtejais “Garšu brauciena” posms ir noslēdzies, bet mēs savukārt gatavojamies nākamajam ceļojumam, kura laikā plānots iepazīt Ziemeļvidzemes ražotājus. Pasākums paredzēts jūlijā. Jaunākā informācija par “Garšu braucienu” jau drīzumā būs pieejama mūsu mājas lapā un Facebook lapā

Sekojiet līdzi mūsu jaunumiem!

Saulainu pavasari vēlot, 

Pasākuma organizatori “Blueberry Travel”/”Mellenes ar pienu”

0
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.

 .